U Prelogu je 2. listopada 2021. godine obilježen Nacionalni dan hodanja aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ u sklopu Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“

Već tradicionalno, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Prelog te uz podršku Udruge umirovljenika Prelog i Društva naša djeca Prelog, u Prelogu je 2.10.2021. godine obilježen Nacionalni dan hodanja. Akcija Hodanjem do zdravlja održana je u 10h, a odazvalo se tridesetak građana koji su se po sunčanom i toplom vremenu prošetali ulicama Grada Preloga, šaljući poruku kako je važno iskoristiti blagodati redovite tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom zraku. Akciju je podržao i gradonačelnik Grada Preloga, saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, koji je zahvalio organizatorima i sudionicima što potiču građane na aktivan stil života, koji je neophodan za unapređenje i očuvanje zdravlja svakog pojedinca i čitave zajednice.

Naime, cilj je ove akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje kako bi se preveniralo i kontroliralo bolesti i stanja koji su posljedica „sjedilačkog“ načina života. Provedba aktivnosti je predviđena da se potakne sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Kako su dani još uvijek topli i sunčani, izađite van i budite i Vi aktivni te tako unaprijedite svoje zdravlje i poboljšajte svoje raspoloženje!