Tjedan kretanja – Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti

Tjedan kretanja – Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti

Na inicijativu Međunarodnog udruženja Sport i kultura (ISCA-International Sport and Culture Association), ove će se godine od 01.-07. listopada, po prvi puta obilježiti Tjedan kretanja, odnosno Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti pod motom:

„100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine“

Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut je sa željom da potakne pojedince, sportske organizacije, klubove, gradove i općine, institucije i cijelu zajednicu da u tjednu kretanja organiziraju što više atraktivnih zajedničkih sportsko-rekreativnih aktivnosti koje će okupiti što veći broj ljudi u programima koji već postoje ili u novim aktivnostima, kako bismo do 2020. godine dostigli cilj naveden u motu Tjedna kretanja.

Move Week 2012 Activities in Prelog (english version)
Move Week 2012 – Aktivnosti u Prelogu (Hrvatska verzija)
Međunarodno udruženje Sport i kultura (ISCA) se obratilo našoj ustanovi i pozvalo nas je da širimo informacije o obilježavanju Europskog tjedna kretanja kroz mrežu svojih suradnika i web stranicu, te da budemo koordinatori aktivnosti u našoj zajednici.

Obzirom da Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije već niz godina organizira i provodi različite aktivnosti, programe i projekte, s ciljem ohrabrivanja stanovništva na usvajanje zdravog stila života koji neminovno uključuje sport i zdravstveno usmjerenu tjelesnu aktivnost te širenja spoznaje o povezanosti tjelesne aktivnosti i zdravlja kao ukupne kvalitete života, sa zadovoljstvom smo prihvatili tu incijativu, a ovom prigodom pozivamo i Vas da se uključite.

Kliknite za pregled
Tjedan kretanja je otvoren za svakog – od malih ruralnih do velikih urbanih zajednica, od vrtića do Domova za starije i nemoćne, sportskih klubova, različitih tvrtki, škola i fakulteta te drugih nevladinih organizacija.

Uključiti se možete tako da svoje aktivnosti prijavite on-line na web stranici cijele kampanje – www.moveweek.eu ili pak svoje aktivnosti prijavite našem Zavodu, a mi ćemo nakon što sakupimo aktivnosti od svih sudionika iz Međimurske županije, o zajedničkim aktivnostima informirati organizatore – Međunarodnu udruženje Sport i kultura ( ISCA) i cijelu javnost.

Želite li se priključiti zajedničkom obilježavanju Europskog tjedna sporta i tjelesne aktivnosti koji će koordinirati Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, javite nam što prije slijedeće podatke:

  1. Naziv ustanove/kluba/nevladine organizacije/grada/općine
  2. Ime i prezime kontakt osobe zadužene za organizaciju aktivnosti
  3. E-mail adresu i telefon kontakt osobe
  4. Naziv aktivnosti koje ćete organizirati u tjednu kretanja i datum održavanja aktivnosti
  5. Očekivani broj sudionika

Molimo Vas da tražene podatke pošaljete najkasnije do 06.rujna 2012. godine na slijedeći e-mail: <span-class=”liame”>marija.prekupec->zzjz-ck|hr. Za bilo kakve dodatne informacije možete se obratiti osobno ili na tel. 040 386-837, diplomiranoj medicinskoj sestri Mariji Prekupec, koja je kontakt osoba za Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti u našem Zavodu. </span-class=”liame”>

Organizator traži da se aktivnosti prijave mjesec dana ranije kako bi nas mogli opskrbiti sa promotivnim materijalima i kako bi se one objavile na web stranici cijele kampanje. U slučaju da aktivnosti nećete uspjeti isplanirati do 06.rujna 2012. godine (svjesni smo da školska godina počinje 03.09. a tada i vrtići počinju raditi punim kapacitetom!), molimo Vas da nam se ipak javite jer je puno važnije da se aktivnosti održe, nego sama promocija. Mi ćemo aktivnosti javiti organizatoru (ISCA) naknadno, uz rizik da se iste ne objave na njihovoj stranici, a svjesni smo da za te akcije nećemo dobiti niti promotivne materijale.

Kliknite za pregled

Kliknite za pregled
Tjedan kretanja je Međunarodno udruženje Sport i Kultura u suradnji s Eurosportom pokrenulo zbog promicanja i daljnjeg razvoja vrijednosti sporta i tjelesne aktivnosti kao integralnog dijela zdravog i aktivnog stila života uz istovremeno poticanje europskog zajedništva. Pridružujući se Tjednu kretanja, promotori kampanje imaju priliku ponuditi svojoj zajednici veliki društveni sportski doživljaj koji će istovremeno potaknuti europljane na redovitu tjelesnu aktivnost i sportske aktivnosti, promovirati pozitivne učinke sporta i tjelesne aktivnosti na zdravlje te uspostavljati mostove suradnje među europskim državama.

Zašto sudjelovati u Europskom tjednu sporta i tjelesne aktivnosti?

Sudjelovanje stvara brojne pogodnosti za Vašu organizaciju, grad, općinu, klub, ustanovu… i njezine članove, a njihov učinak nije ograničen samo na taj tjedan. Najznačajnije pogodnosti su: podizanje svijesti javnosti o dobrobitima sporta i tjelesne aktivnosti, unapređenje socijalnih mreža u zajednici, bolje upoznavanje lokalne zajednice sa sadržajem rada i ponudom programa za sport i tjelesnu aktivnost kao i bolje predstavljanje Vaše ustanove, kluba, organizacije, grada, općine internacionalnoj zajednici.

Detaljne informacije o Tjednu kretanja možete pronaći na web stranici kampanje www.moveweek.eu a možete se obratiti glavnim organizatorima na slijedećim email adresama: info@isca-web.org .

Vjerujemo da ćete se odazvati našem pozivu i sudjelovati u obilježavanju Tjedna kretanja-Europskog tjedna sporta i tjelesne aktivnosti!

Rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo
Renata Kutnjak Kiš, dr.med.

Ravnateljica Zavoda:
Marina Payer-Pal, dr.med.

Datoteke uz članak:
First day of sport week – kindergarden from Zagreb
931.69 kB
Woman’s NGO the Municipality of Gornji Hrascan 02.10.2012.
2.51 MB
Second day of sport week 02.10.2012.
1.23 MB
Workshop in Library Čakovec
1.48 MB
Croatia, Third day of sport week Atom Ant
2.05 MB
Third day of sport week 2012
1,022.76 kB
Woman’s NGO the Municipality of Gornji Hrascan 04.10.2012.
4.02 MB
Move Week 2012.- Mala Subotica
5.09 MB
Fourth day of sport week
1.46 MB
Fifth day of sport week 05.10.2012. Kindergarden: Ivane Brlić Mažuranić
1.28 MB
Womens NGO Gardruža
6.29 MB
Kindergarten ‘’Potočnica’’ Mala Subotica
3.13 MB
Kindergarten: RIBICA Žabnik; Sveti Martin na Muri
11.25 MB
Walking Tour Kindergarden Potočnica Mala Subtica
2.63 MB
Kindergarten Mala Subotica and NGO Sport for all Mala Subotica- Bicycle Tour
2.88 MB
Together we are stronger and louder
8.34 MB
KINDERGARDEN KOTORIBA
3.04 MB
Every day one extra Work Break for physical activity
2.91 MB
Walking tour by the river side Mura and mining road
6.71 MB
Town of Prelog
3.13 MB
The municipality of Pribislavec
7.77 MB
Centar za odgoj i obrazovanje
1.97 MB