Izdavanje potvrde nadležnog školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u srednju školu

Poštovani roditelji, dragi učenici!

I ove godine za upis u većinu srednjih škola (izuzev gimnazijskih programa), uz svu ostalu upisnu dokumentaciju, potrebno je priložiti Potvrdu o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis koju izdaje nadležni školski liječnik ili Svjedodžbu medicine rada koju izdaje specijalist medicine rada.

Za upis u određena zanimanja (popis zanimanja na web stranicama srednje škole koju učenik želi upisati) potrebna je Svjedodžba medicine rada. Za taj pregled se trebate naručiti kod specijaliste medicine rada koji nakon pregleda izdaje potrebnu Svjedodžbu.

Za upis u druga zanimanja (popis zanimanja na kraju teksta) potrebna je Potvrda nadležnog školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis, koji izdaje nadležni školski liječnik. Pregled za tu Potvrdu je obavljen tijekom sistematskog pregleda u 8. razredu. Po Potvrdu za upis može doći roditelj i ukoliko se uvidom u medicinsku dokumentaciju i karton učenika utvrdi da ne postaje zdravstvene kontraindikacije, Potvrda se izdaje za onaj jedan jedini program koji učenik upisuje nakon objave konačne ljestvice poretka.

Objava konačnih ljestvica poretka je 10.7.2023., a potvrde Školske i adolescentne medicine se izdaju od 10.7. 2023. do 13.7.2023.

Djelatnost školske i adolescentne medicine izdaje Potvrdu nadležnog školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za slijedeća zanimanja:

GRADITELJSKA ŠK. ČK: medijski tehničar, podopolagač, web dizajner

EKONOMSKA ŠK. ČK.: ekonomist, hotelijersko- turistički tehničar, komercijalist, komercijalist (odjel za sportaše), prodavač, upravni referent

SŠ. PRELOG: ekonomist, konobar, turističko- hotelijerski komercijalist

SŠ. ČAKOVEC: fizioterapeutski tehničar/ fizioterapeutska tehničarka

GOSPODARSKA ŠK. ČK: cvjećar, modni tehničar, tehničar cestovnog prometa

ELEKTROSTROJARSKA ŠK. VŽ: grafičar pripreme, grafičar tiska, medijski tehničar, web dizajner

STROJARSKA I PROMETNA ŠK. VŽ: tehničar cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju

GOSPODARSKA ŠK. VŽ: ekonomist, hotelijersko- turistički tehničar, komercijalist, konobar, poslovni tajnik, prodavač, turističko- hotelijerski komercijalist, upravni referent

GRADITELJSKA, PRIRODOSLOVNA I RUDARSKA ŠK. VŽ: prehrambeni tehničar, tehničar nutricionist

SREDNJA STRUKOVNA ŠK. VŽ: modni tehničar, tehničar modelar obuće i kožne galanterije

SŠ “ARBORETUM OPEKA” MARČAN: cvjećar

SŠ ZA PRIMALJE ZAGREB: primalja- asistentica/ asistent