Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

DOBROVOLJNO CIJEPLJENJE DJECE PROTIV COVID-19 U DOBI 12 I VIŠE GODINA

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije cijepljenje školske djece je organizirano tako da učenici mogu doći na cijepljenje svaki radni dan od 9 do 12 sati, bez najave, a cijepljenje se provodi u ambulantama Djelatnosti za školsku i adolescentnu medicinu.

Za maloljetne osobe potrebna je pratnja punoljetne osobe i potpisani informirani pristanak od strane roditelja ili skrbnika (u prilogu). Molimo roditelje da isprintaju navedeni Poziv na dobrovoljno cijepljenje sa informiranim pristankom roditelja.

TESTIRANJE NA VIRUS SARS-CoV-2

Djelatnost kliničke mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije provodi testiranje na virus SARS-CoV-2 molekularnim metodama.

JESENSKIM PLODOVIMA DO BOLJEG RASPOLOŽENJA I OČUVANJA IMUNITETA

Dolaskom jeseni dani nažalost postaju kraći, sunca je manje a kišnih dana više. S obzirom da sve te promjene imaju jak utjecaj na naše raspoloženje, san, razinu tjelesne aktivnosti, koncentraciju i osjećaj umora u ovom godišnjem dobu bilo bi poželjno odabrati što više "super namirnica" koje nam na prirodan način mogu pomoći u svladavanju stanja koje nam promjena godišnjeg doba donosi. 

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obilježio Svjetski dan hrane 2021. godine predstavljanjem publikacija „Što jesti kod šećerne bolesti tipa 2“, „Zdrave grickalice“ i publikacije „Zdravo! Ukusna, raznovrsna i zdrava jela“

Svjetski dan hrane obilježava se 16. listopada svake godine u više od 150 zemalja svijeta.  Na taj je dan 1945. godine pri organizaciji Ujedinjenih naroda osnovana FoodandAgricultureOrganization FAO) – Organizacija za prehranu i poljoprivredu kojoj je glavni cilj djelovanja borba protiv gladi u svijetu.

Moto ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana hrane je „Naša djelovanja su naša budućnost“s ciljem naglašavanja činjenice da hrana koju biramo i način na koji ju konzumiramo utječe na zdravlje pojedinca, ali ina zdravlje cijele zajednice, našeg neposrednog okoliša i cijelog našeg planeta.


"Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju..."

U Zgradi Scheier u Čakovcu 13.09.2021. godine predstavljeni su rezultati ovogodišnje kampanje te su dodijeljene nagrade sretnim dobitnicima, a zahvalnice donatorima i sponzorima.

Nacionalni tjedan školskog doručka

U OŠ Štrigova obilježili smo Nacionalni tjedan školskog doručka izložbom fotografija najuspješnijih doručaka od povrća koje su učenici kod kuće pripremali sa svojim roditeljima.
Bili smo ugodno iznenađeni njihovom maštovitošću!

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 za osobe koje rade u inozemstvu

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 za osobe koje rade u inozemstvu

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada

Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije svake godine obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja je „Briga o mentalnom zdravlju za sve: neka to postane stvarnost“, što znači da nikome ne smije biti uskraćena pomoć i zaštita mentalnog zdravlja. Stručnjaci Djelatnosti su formirali mobilno savjetovalište kako bi usluge pružanja skrbi o mentalnom zdravlju bile dostupne i onima koji nisu u mogućnosti osobno potražiti pomoć dolaskom do stručnjaka.

"Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju..."

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 8. listopada 2021. godine održano je izvlačenje dobitnika nagrada sudionika kampanje "Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju..."

Kampanja je trajala od 6.-26. rujna 2021. godine, bila je namijenjena punoljetnim osobama koje su tijekom kampanje u svakom tjednu barem tri dana trebale pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili u svrhu sportskih aktivnosti. Osobe koje su zadovoljile pravila kampanje ušle su u ždrijeb za odabir nagrada. Ukupno smo zaprimili 132 važeće prijave. 

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, stoga ovom prigodom ponovno naglašavamo važnost odaziva Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke!

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, stoga ovom prigodom ponovno naglašavamo važnost odaziva Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke!

Informirajte se na besplatnom telefonu 0800 200080!

Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke. Sve je počelo prije gotovo tridesetak godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu Ružičasta vrpca. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje brojne zemlje svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja. Županijska liga protiv raka Čakovec i Klub žena Nova nada, u suradnji s brojnim zdravstvenim ustanovama i djelatnicima te uz podršku medija, Srednje škole Čakovec i drugih odgojno - obrazovnih ustanova kao i podršku regionalne i lokalne samouprave već dugi niz godina obilježava Dan ružičaste vrpce i cijeli listopad, sa željom pružanja podrške oboljelim ženama te pozivom za sudjelovanje u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke.

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online