Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Objavljeno online izdanje publikacije “Zdravstveno stanje pučanstva i rad zdravstvene djelatnosti u Međimurskoj županiji za 2016. godinu”

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije temeljem Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o evidencijama u području zdravstva, Zakona o službenoj statistici i Provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske prikuplja, kontrolira i analizira statistička izvješća iz područja zdravstva na razini Međimurske županije. U tom procesu Djelatnost za javno zdravstvo usko surađuje s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kao i sa zdravstvenim radnicima te osobama zaduženim za statistiku u ordinacijama i zdravstvenim ustanovama Međimurske županije. Podaci se prikupljaju iz zdravstvenih ustanova i ordinacija bez obzira na vrstu vlasništva. Već godinama se ulažu veliki napori kako bi kvaliteta tih podataka bila što bolja. Prikupljeni i analizirani podaci neophodni su za ocjenu zdravstvenog stanja pučanstva, organizaciju i rad zdravstvenih djelatnosti, te evaluaciju provedbe Nacionalnih i županijskih programa i planova, kao i za planiranje zdravstvene zaštite.

Kako bismo podatke učinili što dostupnijima različitim korisnicima, nakon pauze od nekoliko godina, ponovno objavljujemo online izdanje publikacije  “Zdravstveno stanje pučanstva i rad zdravstvene djelatnosti u Međimurskoj županiji za 2016. godinu”, u kojoj su prikazani podaci za 2016. godinu, a za brojne pokazatelje i višegodišnji trendovi. U uvodnom dijelu prikazan je sažetak cijele publikacije, te opis usluga koje su tijekom 2016. godine provodile djelatnosti našeg Zavoda, uz stručne komentare i tumačenje podataka. Nadamo se da će publikacija biti vrijedan izvor podataka brojnim korisnicima.

Suradnicima iz zdravstvenih ustanova i ordinacija Međimurske županije, s kojima kontinuirano komuniciramo u cilju prikupljanja, unapređenja kvalitete i obrade podataka, te svima s kojima surađujemo u drugim segmentima našega rada, najljepše zahvaljujemo!

U prilogu je publikacija u pdf formatu.   


Voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo                          Ravnateljica Zavoda

        Renata Kutnjak Kiš, dr.med.                                     prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.


Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Zdravstveno stanje pučanstva i rad zdravstvene djelatnosti u Međimurskoj županiji za 2016. pdf.
6.47 MB
USLUGE
Cijepljenje
Sanitarne iskaznice
Tečaj higijenskog minimuma
Ispitivanje vode
Ispitivanje namirnica
Ispitivanje predmeta opće uporabe

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online