Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

U sklopu provedbe projekta Pričaonica organizirano doniranje slikovnica

            Projekt Pričaonica zajednički provode Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Dječji vrtić Cipelica od pedagoške godine 2011/2012. Cilj projekta je osvještavanje odgojitelja, roditelja i šire društvene zajednice o važnosti čitanja djeci od najranije dobi. Istraživanja su pokazala da je upravo ta aktivnost važan poticaj za cjelokupni razvoj djece: socijalno – emocionalni, kognitivni, govorno – jezični, ali i motorički razvoj obzirom da se uz čitanje mogu povezati i brojne druge raznovrsne aktivnosti. Tijekom provođenja projekta u fokusu su bila djeca, odgajatelji i roditelji.

Ove pedagoške godine cilj je intenzivno provođenje aktivnosti projekta u područnom objektu Pirgo, Kuršanec. Voditeljice projekta - odgojitelji Marijana Sabo i Ivana Kežman, psihologinja Eleonora Glavina (Dječji vrtić Cipelica), te psihologinja Berta Bacinger Klobučarić (Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije), osmislile su niz aktivnosti, radionica, edukacija i roditeljskih sastanaka u koje će biti uključena djece i njihovi roditelji. Cilj svih aktivnosti je motivirati roditelje da što više vremena provode sa svojom djecom uz čitanje i slikovnice.

Kao jedna od aktivnosti, dana 16.11.2017.g. održan je interaktivni roditeljski sastanak u vrtiću Pirgo, gdje je roditeljima kroz edukativni video-prikaz i kroz razgovor ukazano na važnost čitanja i pričanja djeci.

Kao "produžena ruka" u suradnji, Projektu se priključila i Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec: djelatnici knjižnice zajedno s ostalim dionicima projekta organizirali su akciju prikupljanja slikovnica za djecu uključenu u projekt Pričaonica. Slikovnice će biti uručene djeci i roditeljima za Božićne blagdane na zajedničkom druženju. Prikupljanje slikovnica je u tijeku, a prikupljaju se na Dječjem odjelu Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec, sve do 12. prosinca.

 

 

tekst pripremile: Eleonora Glavina, stručni suradnik psiholog mentor u Dječjem vrtiću Cipelica, i Berta Bacinger Klobučarić, psiholog u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije

Fotografije uz članak:
USLUGE
Cijepljenje
Sanitarne iskaznice
Tečaj higijenskog minimuma
Ispitivanje vode
Ispitivanje namirnica
Ispitivanje predmeta opće uporabe

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online