Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

"Muškarci kao pružatelji brige i uključeni očevi"

U Čakovcu 24.03.2015. g. održana edukacijska radionica

"Muškarci kao pružatelji brige i uključeni očevi"


Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije bio je domaćin stručnog skupa "Muškarci kao pružatelji brige i uključeni očevi", kojeg je organizirao inicijativom i suradno s Organizacijom mladih Status M. Članovi Organizacije mladih Status M ujedno su bili i voditelji skupa. Radilo se o edukativnoj radionici o inovativnom pristupu radu s muškarcima vezano za njihovo aktivno uključenje u brigu oko djece, kao i o njihovom aktivnom uključenju glede prevencije nasilja i rodne ravnopravnosti.


Radionica je dio globalne kampanje pod nazivom MenCare, u koju se Organizacija mladih Status M aktivno uključuje u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije. Cilj kampanje Men Care je promoviranje uključenosti muškaraca kao ravnopravnih, nenasilnih očeva i pružatelja skrbi djeci, kako bi postigli blagostanje obitelji.


Otprilike četiri od pet muškaraca diljem svijeta postat će očevi u nekom trenutku života; skoro svi muškarci imaju neku povezanost s djecom u ulozi braće, ujaka, djedova, učitelja, trenera ili jednostavno prijatelja. Niz indikatora dokazuje da zainteresirano i odgovorno očinstvo i sudjelovanje muškaraca u životu njihove djece pozitivno utječe na žene, djecu i na same obitelji. Ovi utjecaji uključuju odnose ravnopravnosti, osnaživanje žena i nenasilje. Uključivanje muškaraca i mladića u aktivno funkcioniranje obitelji je pitanje moralnosti, ali i pitanje pravde, također je ekonomska nužnost i pravni imperativ.


U radionici, koja je održana dana 24.03.2015. godine u Čakovcu, je sudjelovao niz stručnjaka iz područja zdravstva, odgojno-obrazovnog sustava, socijalne skrbi i drugih sustava, koji imaju ulogu u raznim društvenim slojevima uključenosti u rad s obiteljima, čime se osigurala dimenzija multidisciplinarnosti. Ciljevi radionice bili su prikazati specifičnosti rada i edukativne metodologije s muškarcima, započeti proces izgradnje kapaciteta u zajednici, i postaviti platformu za provođenje kampanje MenCare.tekst priredila: Berta Bacinger Klobučarić, psiholog

Fotografije uz članak:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online