Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

„Dani preventive 2013. godine“

Pozivamo Vas na javnozdravstvenu akciju „Informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!“

U Republici Hrvatskoj se tijekom mjeseca travnja ove godine obilježavaju „Dani preventive“ kao povezani program stručnih skupova uz paralelne programe javnozdravstvenih akcija usmjerenih prevenciji različitih kroničnih bolesti i stanja. Pokrovitelji Dana preventive su Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a organizatori su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerskim ustanovama i organizacijama za pojedine dijelove programa i radionice.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije se priključuje „Danima preventive 2013. godine“ u sklopu kojih

24.04.2013. godine u Čakovcu na Trgu Republike od 09-12h organizira

javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!“

Tijekom ove akcije, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije će predstaviti brojne preventivne programe i aktivnosti koje provodi, a s ciljem informiranja stanovništva o njima te poticanjem na korištenje tih programa te tako i na unapređenje zdravlja te prevenciju različitih bolesti. Osim toga, sve zainteresirane osobe će moći izmjeriti krvni tlak, provjeriti pokazatelje uhranjenosti te dobiti brojne stručne savjete, odnosno upute i preporuke za zdravlje te rano otkrivanje brojnih bolesti i stanja uz podjelu različitih edukativnih materijala. U provedbu akcije će se uključiti učenici zdravstvenog usmjerenja (med.sestra/tehničar) Srednje škole Čakovec.

U suradnji s Međimurskim Savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ i Udrugom „Sport za sve“ iz Male Subotice, u sklopu akcije će se promovirati aerobik i nordijsko hodanje te drugi oblici zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti.

Zahvaljujući suradnji s Turističkim uredom Grada Čakovca, od 15.04.-24.04.2013. godine, na info zaslonu (led display) Turističkog ureda Grada Čakovca će se producirati film „Oni su promijenili svoj stil života. Pokušajte i Vi!“ kojeg je izradio i promovirao Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u povodu Europskog dana debljine 2012. godine, te igrokaz „Laboratorijski miš“ Dramske skupine Osnovne škole Selnica, koji na vrlo interesantan način govori o štetnim učincima pušenja. Uključite se i Vi u akciju te budite aktivni sudionik Dana preventive kako bismo zajedno gradili sretnije i zdravije društvo!

Ravnateljica:
Marina Payerl-Pal, dr.med.

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online