Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Akcija „Ruka nade za plavu vrpcu“

U organizaciji Županijske lige protiv raka Čakovec i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u subotu, 21.05.2011. godine na Trgu Republike u gradu Čakovcu, održana je edukativno-promotivna akcija pod nazivom „Ruka nade za plavu vrpcu“.

Cilj akcije bio je povećati svijest javnosti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva, promovirati Program ranog otkrivanja raka debelog crijeva kako bi povećali odaziv ciljane populacije, pozvati osobe kojima je namijenjen program (žene i muškarci rođeni od 1933.-1957. godine) da tijekom akcije podignu testove ako se do sada nisu uključili u program, te pružiti ruku nade osobama koje su oboljele od raka debelog crijeva iznošenjem vlastitih iskustava te motiviranjem oboljelih da se uključe u rad ILCO  društva (društvo koje okuplja osobe  operirane zbog raka debelog crijeva).

Tijekom akcije stanovništvu su  bile dostupne edukativne brošure o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva, te o programu ranog otkrivanja, letci s informacijama o djelovanju Županijske lige protiv raka Čakovec i ILCO društva Čakovec, te časopis Saveza invalidskih društava Hrvatske – “Ruka nade”.

Djelatnici ZZJZ Međimurske županije uz učenike Srednje škole Čakovec zainteresiranim su građanima pokazivali ispravan način testiranja stolice na skriveno krvarenje, a o kolonoskopiji i daljnjim dijagnostičkim procedurama konzultirali su se sa gastroeneterologinjom iz Županijske bolnice Čakovec. 

O svojim iskustvima i uspješnom povratku u svakodnevni život tijekom akcije hrabro su svjedočile  osobe uključene u ILCO društvo Čakovec.

Odaziv građana bio je izuzetno dobar , tijekom akcije podijelili smo ukupno 35 kompleta testova za otkrivanje skrivenog krvarenja u stolici , a posebno nas veseli što je bio izuzetno dobar interes građana svih dobnih skupina.

I ovom prilikom pozivamo osobe koje su operirane zbog raka debelog crijeva da se uključe u rad ILCO društva Čakovec. Društvo  djeluje u prostorima Županijske lige protiv raka Čakovec u Schulteisovoj 19 u Čakovcu (barake bivšeg Građevinskog kombinata kod sajmišta), a mjesečni sastanci se održavaju  prvi petak u mjesecu u 17,00 sati.

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online