Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Pješke ili biciklom na posao 2012


Uključite se u nagradni natječaj «Pješke ili biciklom na posao» te tako sačuvajte ili unaprijedite svoje zdravlje

Za dobro zdravlje te dug i kvalitetan život, izuzetno je važno voditi računa o redovitoj tjelesnoj aktivnosti. Brojna su istraživanja pokazala da svakodnevno brzo hodanje u trajanju od 30 minuta smanjuje za 18% rizik nastanka srčanih bolesti, a rizik moždanog udara smanjen je za 11%. Vožnja biciklom još učinkovitije smanjuje rizik za brojne kronične bolesti.

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da oko 50% zaposlenika u Europi koji na posao dolaze automobilom, imaju udaljenost do posla manju od 5 kilometara. Premda je tu udaljenost moguće proći biciklom za 15-20 minuta, a brzim hodom za 30-50 minuta, rijetki se odlučuju za takav oblik transporta.

Sa željom da u domeni transporta povećamo broj aktivnih osoba, već petu godinu organiziramo natječaj namijenjen zaposlenicima koji u tri tjedna natjecanja, od 10.09.-28.09.2012. godine, trebaju u svakom tjednu barem 3 dana pješačiti ili putovati biciklom na posao i s posla. Uključiti se mogu osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji kojima je udaljenost do posla 1 kilometar ili više. Sudionici tijekom akcije bilježe broj prijeđenih kilometara, te po završetku akcije prijavljuju rezultate u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Pristupnice s prijavom rezultata mogu se podići u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, u ambulantama obiteljske medicine te u ljekarnama, a možete ih skinuti i s naše web stranice- Prijavnica.

Nije se potrebno prijaviti na početku akcije, već će prijava rezultata započeti sa završetkom akcije, odnosno 28.09., a trajat će do 04.10.2012. godine. Prijave će se moći poslati poštom, a bit će omogućena i on line prijava na našoj web stranici (molimo da se ne vrši dvostruka prijava).

Sudionici natječaja koji zadovolje sve kriterije za prijavu (imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, barem 3 dana u svakom tjednu su pješačili ili vozili bicikl na posao i/ili s posla, udaljenost do posla im je 1km ili više, prijeđeno najmanje 20 km tijekom cijele akcije), te pošalju prijavu u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, ulaze u ždrijeb za izbor nagrada (zasebno u kategoriji pješaka i biciklista).

Izvlačenje dobitnika izvršit će komisija nakon završetka prijave. Dodjela nagrada će biti u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 12.10.2012. godine.

Prva nagrada u svakoj kategoriji je bicikl, druga su poklon bonovi za kupnju sportske opreme, a treća aparat za mjerenje broja koraka - pedometar. Za sve prijavljene osobe koje ispune pravila natječaja osigurane su jednodnevne karte za gradske bazene u Čakovcu, a za 10-tak sudionika sigurnosna oprema za pješake i bicikliste.

Nagrade su osigurali Komet d.o.o. Prelog, Trgovina Mihalec «Beciklin» Prelog i Čakovec, Ljekarna Čakovec, Gradski bazeni Čakovec, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te Općina Belica.

Premda se radi o vrijednim nagradama, ne smijemo zaboraviti da uz više kretanja čuvamo i unapređujemo različite aspekte svog zdravlja (fizičko, psihičko, socijalno, duhovno, emocionalno), a istovremeno čuvamo okoliš od onečišćenja ispušnim plinovima te smanjujemo gužvu i nervozu sudionika prometa.

Apeliramo na sudionike natječaja da poštujući prometna pravila vode računa o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu, a posebno ističemo da u slučaju smanjene vidljivosti (danju i noću) biciklisti trebaju odjenuti reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću, a pješaci također moraju biti označeni reflektirajućom materijom.

Uključite se u natječaj, učinite nešto dobro za svoje zdravlje, budite primjer drugima!

Organizatori:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije

Gradski bazeni ČakovecVezani sadržaj:
USLUGE
Cijepljenje
Sanitarne iskaznice
Tečaj higijenskog minimuma
Ispitivanje vode
Ispitivanje namirnica
Ispitivanje predmeta opće uporabe

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online